Dropbox is een gratis programma waarmee je gemakkelijk foto's, video's en documenten kan delen met andere personen.

Dropbox biedt je daarnaast de mogelijkheid om je bestanden te synchroniseren met je online opslagruimte (cloud dienst) waardoor je altijd gemakkelijk met al je apparaten (pc, laptop, iPhone, iPad, Android) bij je bestanden kan.

Heb jij nog geen Dropbox account? Maak dan in een paar minuten je eigen Dropbox account aan!

Volg de volgende stappen om een Dropbox account aan te maken:

  1. Ga naar de aanmeldingspagina van Dropbox (dropbox.com/register)


  2. Vul je voornaam en achternaam in, geef je e-mailadres op en bedenk een wachtwoord
  3. Accepteer de voorwaarden van Dropbox en druk op Create account om een Dropbox account aan te maken.

Je Dropbox account is nu aangemaakt en je bent automatisch ingelogd. (Binnen enkele minuten ontvang je automatisch een bevestigingsemail van Dropbox met de titel “Welcome to Dropbox”.)

Haal meer uit Dropbox

Wanneer je je Dropbox account hebt aangemaakt via de website van Dropbox, dan ziet je scherm er als volgt uit:

Nu kan je (optioneel) Dropbox op je PC of laptop installeren. Dit zorgt voor een gemakkelijke integratie met je file explorer (bijvoorbeeld Windows verkenner) zodat je altijd snel en gemakkelijk bij je Dropbox mapje kan.

Hoe werkt Dropbox nou eigenlijk?

Alle bestanden (foto’s, documenten) die je in je Dropbox mapje plaatst, worden automatisch gesynchroniseerd met je online opslag bij Dropbox. Werk je bijvoorbeeld thuis aan een document die in je Dropbox folder hebt opgeslagen, dan kan je dit bestand ook vanaf je computer op werk openen (mits je Dropbox ook op je werk hebt geinstalleerd; Je hoeft hiervoor géén tweede Dropbox account aan te maken!)

Ben je niet in de mogelijkheid om Dropbox op je werk te installeren, dan kan je ook gewoon inloggen op de website van Dropbox (Dropbox.com) en kan je vanaf hier je document downloaden. Vanaf de website van Dropbox kan je ook gemakkelijk een zogenaamde "gedeelde map" aanmaken. Dit is een map die je kan delen met een vriend of collega.

Tevens is Dropbox beschikbaar voor de meeste smartphones en tablets, hierdoor kan je echt overal en altijd bij al jouw bestanden! In een vervolgd artikel zal ik hier verder op in gaan.

Veel plezier met Dropbox!

Zie ook: