Facebook is een sociaal netwerk (net als Hyves) voor onder anderen scholieren, studenten en werknemers. Heb jij al een Facebook account? Zo niet, maak dan binnen enkele minuten je eigen Facebook account aan.&

Voor het aanmaken van een Facebook account volg je de volgende stappen:

1. Ga naar de aanmeldingspagina van Facebook (facebook.com/signup)

2. Vul alle verplichte velden in zoals je naam, geslacht, e-mailadres en geboortedatum. Waneer je klaar bent druk je op Registreren

 

Het kan zijn dat er om een beveiligingscode wordt gevraagd. Neem deze code over van je scherm en druk op Registreren.

In 3 stappen zal Facebook je proberen te helpen om je profiel direct meer vorm te geven. Hoewel hieronder een korte toelichting wordt gegeven bij iedere stap, kan het geen kwaad om deze stappen gewoon over te slaan. Later, wanneer je eenmaal een profiel hebt aangemaakt, kan dit ook nog. 

  • Stap 1: Vrienden zoeken - Facebook helpt je graag bij het zoeken van al je vrienden en kennisen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van Windows Live Messenger, dan kan je met je e-mailaccount inloggen, en dan zoekt Facebook voor je uit welke vrienden er reeds op Facebook zitten.
    Voor nu kan je gerust kiezen voor 'Deze stap overslaan'
  • Stap 2: Profielgegevens - Wanneer je profielinformatie toevoegd (school/werkgever) zal Facebook je direct helpen om vrienden (terug) te vinden.
    Ook nu kan je weer kiezen voor 'Overslaan'
  • Stap 3: Profielfoto - Heb je al een profielfoto om te uploaden, dan kan je dat hier gelijk doen.
    Kies ook hier weer voor overslaan.

Facebook registratie voltooien

Wanneer je klaar bent met de bovenstaande stappen is de registratie bijna voltooid. Inmiddels heeft Facebook je een e-mail gestuurd (naar het e-mail dat je eerder hebt opgegeven) met hierin een link met een bevestigingscode. Open deze e-mail, klik op de link en als alles goed gaat zal Facebook aangeven dat het emailadres is bevestigd.

Nu ben je klaar en kan je gebruik maken van de vele functionaliteiten die Facebook te bieden heeft. Om je nog wat verder op weg te helpen heeft Facebook een handige help pagina opgezet. Ga naar Facebook help

Veel plezier en we zien je op Facebook!

Verwante artikelen: