Microsoft Office Word heeft sinds Microsoft Office 2007 het een en ander veranderd aan het formaat. Hierdoor zijn de nieuwe Word documenten niet zonder meer te openen in oudere versies van het programma Word (je herkent dit document aan de extensie ".docx" ipv ".doc"). In andere woorden, iemand stuurt je een Word document toe maar ineens wil het openen ervan niet meer lukken. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor: Microsoft Office Compatibility Pack.

Heb je Microsoft Office 2003 (of ouder) en wil je toch graag de "nieuwe" Word documenten kunnen openen? Volg de onderstaande stappen:

  1. Klik op de Download knop
  2. Download en installeer het programma

Probeer nu nogmaals het Word (.docx) document te openen, als het goed is lukt dit nu zonder problemen.

Deze installatie heeft er ook voor gezorgd dat je de nieuwe bestandstypen van Excel en PowerPoint kan openen.