Uitschakelen van slaapstand op laptop

Ben je net gezellig vanuit je browser een film aan het kijken op je laptop en springt je laptop naar de slaapstand. Vervelend! Dit heb ik een paar keer ondervonden, terwijl ik een aflevering van de Lama's aan het kijken was via uitzendinggemist. Na de uitzending heb ik gelijk de instellingen op mijn laptop aangepast! 

Wanneer je laptop is losgekoppeld van je stroom adapter, is het prima dat je laptop na een aantal minuten naar de slaapstand gaat. Zo spaar je je batterij(duur). Maar, wanneer je de laptop hebt aangesloten met de voeding, dan is het wel net zo makkelijk dat deze gewoon aan blijft.

Om de 'slaapstand'-modus uit te zetten, volg je de volgende stappen:

  1. Rechtsklik op je bureaublad en kies Eigenschappen
  2. Selecteer het tabje Schermbeveiliging en kies Energie (zie afbeelding 1)
  3. Zorg ervoor dat overal in de linker kolom ('Plugged in'), Nooit (='Never') geselecteerd is (afbeelding 2)

Dat is alles! Nu kan je ook gewoon filmpjes in je browser kijken zonder dat je laptop uit gaat.

Afbeelding 1:

Afbeelding 2: