Van 3GP/MP4 naar AVI

Bij het opnemen van filmpjes op je mobiel, wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het videoformaat 3GP. Daarnaast wordt tegenwoordig op mobieltjes ook steeds vaker het formaat MP4 gehanteerd. Het voordeel van beide video formaten, is vooral de hoge mate van compressie. Hierdoor worden de bestanden kleiner, waardoor je op je mobiel meer filmpjes kan opslaan.

Wanneer je deze filmpjes naar je PC kopieert, is het vaak lastig om een geschikte speler te vinden voor deze bestanden. In de meeste gevallen is het makkelijker om deze (3GP/MP4) filmpjes naar een ander formaat te converteren, bijvoorbeeld naar AVI.Een programma waarmee je gemakkelijk video bestanden kan omzetten, is AVS Video Converter. Dit programma stelt je in staat om bijvoorbeeld de filmpjes van je mobiel naar diverse andere formaten (MPEG, MOV, WMV, RM) te converteren.

Ook stelt deze software je in staat om video bewerkingen toe te passen. Bijvoorbeeld het draaien van een filmpje, of het plaatsen van een eigen watermerk is een eitje.

Deze software kan je downloaden via http://www.avsmedia.com/VideoTools/. Er is een gratis trial versie beschikbaar.

Succes!