Automatisch spam-emailtjes verwijderen

Het lijkt tegenwoordig onvermijdelijk: e-mail spam. Niet is zo vervelend als een dagelijkse hoeveelheid spam in je mailbox. Bestaat er niet zoiets als een goed anti-spam filter? Ja hoor, Spambayes!

Spambayes is een anti-spam programma die geinstalleerd kan worden in Outlook (en nog vele andere emailprogramma's). Spambayes is een programma die je zelf moet/kan trainen om de juiste spam berichten uit je inbox te verwijderen.

Hoe werkt het? Simpel! De eerste keer dat je Spambayes opstart, wordt gevraagt om aan te geven wat 'goeie' en wat 'slechte' (lees:junk) mailtjes zijn. Om deze manier is Spambayes in staat om een eerste 'training' te starten. Hierna is het programma klaar voor gebruik: elk nieuw mailtje wordt door Spambayes geanalyseerd, en mits gemarkeerd als 'spam' wordt deze automatisch verplaatst naar een 'junkmail' folder. Heerlijk!

Je zal met name in het begin merk dat er nog enkele spam emailtjes in de Inbox blijven staan. Om dit moment heb je de mogelijkheid om deze mail te selecteren en op een knopje 'delete as spam' te drukken. Op deze manier 'leer' je spambayes dat ook dat (soort) mailtje als spam gezien moet worden (in de toekomst).

Je kan spambayes downloaden via: http://spambayes.sourceforge.net/


SpamBayes configuration screen